Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Άρθρο από την εφημερίδα "Οδηγώ"

Μύθοι και πραγματικότητα για τις ζώνες ασφαλείας
Μύθος 1 Δεν χρειάζομαι ζώνη ασφαλείας σε μικρές διαδρομές ή σε μικρές ταχύτητες. Περισσότερα από 80% των ατυχημάτων συμβαίνουν με ταχύτητες μικρότερες των 65 χιλ/ώρα3 στα 4 θανατηφόρα ατυχήματα συμβαίνουν σε απόσταση που δεν ξεπερνά τα 40 χλμ από το σπίτι.
Μύθος 2.Μπορώ να σωθώ αν πεταχτώ έξω από το αυτοκίνητο σε περίπτωση ατυχήματοςΟι πιθανότητες να σκοτωθεί κανείς αν πεταχτεί έξω από το αυτοκίνητο είναι 10 φορές μεγαλύτερες.
Μύθος 3 το αυτοκίνητό μου έχει αερόσακους, συνεπώς οι ζώνες δεν είναι απαραίτητεςΟι αερόσακοι είναι επικίνδυνοι αν δεν φοράτε συγχρόνως τη ζώνη
Μύθος 4 οι πίσω θέσεις είναι ασφαλείς, άρα δεν  χρειάζεται η ζώνη.
Προσφέρει πρόσθετη προστασία. Αποφεύγονται οι περισσότεροι θανάσιμοι τραυματισμοί και ο κίνδυνος να εκσφενδονιστείς στους εμπρός επιβάτες με ορμή ανάλογη με βάρος ενός ελέφαντα!!
Οι εμπρός επιβάτες κινδυνεύουν να τραυματισθούν από τον εκσφενδονισμό του πίσω επιβάτη ακόμα κι αν φοράνε ζώνη οι ίδιοι, από την ώθηση.
Μύθος 5 Αισθάνομαι να με περιορίζει η ζώνη ασφαλείας όταν τη φοράω.
Οι ζώνες ασφαλείας είναι σχεδιασμένες ώστε να μας επιτρέπουν να φτάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο καθώς οδηγούμε.
Μύθος 6 Νοιώθω μεγαλύτερη σιγουριά όταν κρατάω το παιδί στην αγκαλιά
Σε μια σύγκρουση με 30 χλμ/ώρα ένα παιδί 7 κιλών φεύγει από την αγκαλιά ενός προσδεμένου ενήλικα με δύναμη 135 κιλών!!!
Μύθος 7 Η χρήση ζώνης δεν θα μπορούσε να αποτρέψει σημαντικό ποσοστό θανάτωνΗ ζώνη μπορεί να αποτρέψει 5 στους 10 θανάτους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου