Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Βάλε ζώνη λόγω προστίμου ή «βάλε μυαλό» λόγω κινδύνου;
Περισσότερες ζώνες ασφαλείας σε περισσότερα αυτοκίνητα, με περισσότερα τελικά τροχαία ατυχήματα! Φαίνεται οξύμωρο, όμως είναι αληθινό και εξηγήσιμο.
Όταν τις ζώνες τις φοράμε χωρίς να έχουμε, με σεβασμό και φόβο, συνειδητοποιήσει ότι η κυκλοφορία στους δρόμους είναι απίστευτα δύσκολη και επικίνδυνη (κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά από το τραγικό αποτέλεσμα των δυστυχημάτων, με θανάτους και αναπηρίες που βυθίζουν σε απόγνωση τις ελληνικές οικογένειες) μόνον και μόνον για να μην πληρώσουμε το χρηματικό ποσό της αντίστοιχης παράβασης του ΚΟΚ, ΤΟΤΕ λογικό είναι να μην αλλάζουν οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες, οι συμπεριφορές και οι αγωνίες μας, για αυτό το ξεπάστρεμά μας στην άσφαλτο.
Έτσι λοιπόν, βγαίνουμε στους δρόμους με την επί πλέον πια ψευδαίσθηση σιγουριάς και αυτοπεποίθησης λόγω της ζώνης και οδηγούμε πιο επιθετικά και χωρίς προφυλάξεις από τους τρομερούς κινδύνους που καραδοκούν ή θα δημιουργήσουμε στους άλλους, αλλά και σε εμάς.
Είναι απόλυτα σίγουρο, ότι η χρήση της ζώνης δεν είναι μια απλή κίνηση από συνήθεια ή «για τον φόβο των Ιουδαίων» (ΚΟΚ) αλλά μια απόλυτα συνειδητή πράξη που ξεκινάει από την βαθειά γνώση και συναίσθηση των κινδύνων στην άσφαλτο.
Είναι πραγματικά μια πράξη ζωής για όλους! Είναι η κίνηση που γίνεται με εντολή του Νου και η οποία θυμίζει συνεχώς και υποβάλει στον χρήστη της, ότι εκεί στο απρόβλεπτο και άγνωστο «έξω» των δρόμων, καιροφυλακτεί η απόλυτη φρίκη και απελπισία!
Αυτή η κίνηση Νόησης θα έχει σαν αποτέλεσμα, ο άνθρωπος αυτός (οδηγός) να είναι νόμιμα πια σε πλήρη ετοιμότητα, με τεράστια αμυντική διάθεση, επαγρύπνηση και προσοχή για τους άλλους, την οικογένεια του και τον εαυτό του.
Αυτός είναι ο λόγος που επιμένω και τονίζω κάθε φορά, ότι η πρώτη μας «κίνηση» είναι «έχε το Νου σου» και αμέσως μετά βάλε «μυαλό» (σκέψου) και την ζώνη σε όλους πάντα, παντού και πριν καν ξεκινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου