Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

'Αρθρο από την εφημερίδα "Οδηγώ"


Χειροπέδες στην ασφαλιστική απάτη


 Ενώ στην Ελλάδα το υπουργείο μεταφορών και οι αρμόδιοι έχουν μείνει στις εξαγγελίες ότι θα πιάσουν τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που αυξάνονται, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί με επιτυχία σε συνεργασία με την ΕΑΕΕ, στην Μεγάλη Βρετανία στις αρχές του χρόνου άνοιξε τις πύλες του το νέο Τμήμα Πάταξης της Ασφαλιστικής Απάτης, IFED. Το τμήμα έχει την στήριξη της ΑΒΙ, συνεργάζεται με την αστυνομία του Λονδίνου και ήδη ξεκίνησε να εξετάζει πλειάδα περιπτώσεων που έχουν συγκεντρωθεί από το τέλος του περασμένου έτους.

Το νέο αυτό τμήμα το οποίο έλαβε χρηματοδότηση £3 εκατ. από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Μεγάλης Βρετανίας, ΑΒΙ βασίζεται στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Λονδίνου και αποτελείται από μία ισχυρή ομάδα 34 ντέντεκτιβ και οικονομικών ερευνητών οι οποίοι θα συνεργάζονται στενά με τον κλάδο ιδιωτικής ασφάλισης.
Βασική προτεραιότητα του τμήματος θα είναι το οργανωμένο έγκλημα το οποίο είναι και υπεύθυνο για την αύξηση της οικονομικής απάτης και η αλλαγή αντίληψης του κοινού σχετικά με την διενέργεια μικρής ευκαιριακής απάτης.
Οι στόχοι θα είναι η ασφαλιστική απάτη που διενεργείται στον κλάδο αυτοκινήτου, η εμπορική και η δημόσια απάτη. Την ίδια ώρα το τμήμα θα εστιάσει την προσοχή του στις αναδυόμενες απειλές, όπως είναι για παράδειγμα οι παράνομες συμβουλές για ασφάλιση. Αν θέλαμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα πολλά θα μπορούσαμε να κάνουμε…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου