Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Άρθρα από την εφημερίδα "Οδηγώ"

                                  ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΠ΄ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 

Οι γυναίκες καλύτερες στο παρκάρισμα...!

 Προς απογοήτευση όλου του ανδρικού πληθυσμού, έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, έδειξε πως οι γυναίκες είναι καλύτερες στο παρκάρισμα.  Καλά διαβάσετε! Επιτέλους ήρθε η ώρα να δικαιωθούν οι γυναίκες οδηγοί!
Η έρευνα, η οποία καταρρίπτει τον μύθο ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να παρκάρουν, διαπίστωσε ότι μπορούν να βρουν πιο εύκολα θέση στάθμευσης, αλλά και παρκάρουν καλύτερα, παρότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο.
Οι γυναίκες έρχονται πρώτες στην κατάταξη με συνολικό σκορ 13,4 στα 20 σε σχέση με το 12,3 που πέτυχαν οι άνδρες. Η έρευνα βασίστηκε σε ένα πείραμα που έλαβε υπ’ όψιν επτά σημαντικές συνιστώσες του τρόπου παρκαρίσματος.
Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρία στάθμευσης αυτοκινήτων NCP, η οποία προσέλαβε μια ομάδα ερευνητών για να παρατηρήσουν 2.500 οδηγούς στους 700 χώρους στάθμευσής της στη Βρετανία για ένα διάστημα ενός μήνα.
Τρία τέταρτα και πλέον των γυναικών διέπρεψαν στην αποκαλούμενη "προ στάθμευσης στάση", σε σχέση με το 50% των ανδρών. Το 39% των γυναικών οδηγών έφερναν στη σωστή θέση το όχημα στο στάδιο της όπισθεν, σε σχέση με το 28% των ανδρών.
Ωστόσο, η έρευνα συμπεραίνει ότι οι άνδρες είναι πολύ πιο γρήγοροι στο παρκάρισμα κάνοντας 16 δευτερόλεπτα κατά μέσον όρο να ολοκληρώσουν την μανούβρα σε σχέση με 21 δευτερόλεπτα για τις γυναίκες.
Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι με τον μέσο οδηγό να παρκάρει το αυτοκίνητό του 1.004 φορές στη ζωή του, οι γυναίκες περνούν 12 μέρες από τη ζωή τους παρκάροντας, σε σχέση με εννέα που είναι για τους άνδρες.

                                                    Τέρμα τα κλειδιά!

Από εδώ και στο εξής το αυτοκίνητο θα ξεκινάει, από την στιγμή που ο ιδιοκτήτης κάθεται στην θέση του… Πως θα γίνεται αυτό; Απλώς θα αναγνωρίζει τα αποτυπώματα των οπισθίων… Ιάπωνες, ποιοι άλλοι θα ήταν εξάλλου, κατασκεύασαν ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να αναγνωρίζει τα αποτυπώματα των οπισθίων του οδηγού και έτσι χωρίς κλειδιά θα …βάζει μπρος!
Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο διαθέτει μια ειδική τεχνολογία που μόλις κάθεται ο οδηγός θα εμφανίζεται τρισδιάστατο το προφίλ των …οπισθίων!
Ούτε ο... περίφημος Κιτ του Ιππότη της Ασφάλτου δεν το έκανε αυτό…

                        Ροζ ταξί στους δρόμους της Πουέμπλα του Μεξικού!

Μια καινοτομία για την ασφάλεια των γυναικών έκανε η κυβέρνηση του Μεξικού εμφανίζοντας στους δρόμους της Πουέμπλα 35 ροζ ταξί για την παροχή «αξιόπιστης και ασφαλούς μετακίνησης» στις γυναίκες της πόλης.
Τα νέα ροζ ταξί είναι εξοπλισμένα με μηχανισμούς για την αποτροπή επιθέσεων και έχουν ως στόχο να περιορίσουν την παρενόχληση των γυναικών.
Οι οδηγοί των ταξί είναι μόνο γυναίκες και επιβάτες μπορούν να είναι επίσης γυναίκες και μικρά αγόρια έως δώδεκα ετών με τις μαμάδες τους.
Η υπηρεσία των «ΡΟΖ ΤΑΞΙ» λειτουργεί στην πόλη της Πουέμπλα σε 24ωρη βάση.
                                                Πρωτότυπο ποδήλατο
Σίγουρα με αυτό το ποδήλατο δεν θα περάσετε ποτέ απαρατήρητοι. Στους δρόμους του βροχερού Σιάτλ στην Μ.Βρετανία κυκλοφορεί ένα ποδήλατο σπέρματος που κάθε μέρα μεταφέρει δείγματα από την τράπεζα σπέρματος σε τοπική κλινική.
Το ποδήλατο είναι ειδικά σχεδιασμένο σε μορφή σπέρματος, ενσωματωμένη ειδική αποθήκη κατάψυξης που εξασφαλίζει την σωστή θερμοκρασία των δειγμάτων για την αποφυγή οποιασδήποτε μόλυνσης.
Το ξεχωριστό αυτό ποδήλατο που έχει μήκος 3 μέτρων, έχει κάνει τον αναβάτη του τον πιο δημοφιλή ποδηλάτη της περιοχής. Οι άνθρωποι σταματούν , το παρατηρούν χωρίς να καταλαβαίνουν περί τινος πρόκειται. Το ποδήλατο σπέρματος δεν πρωτοκυκλοφόρησε στο Σιάτλ, αλλά το πρόλαβε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα σπέρματος στην Κοπεγχάγη, όπου και έκανε την παρθενική του βόλτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου