Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012


                                Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας
Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας. Τέρμα στα αυτοκόλλητα (που ορισμένοι τα χρησιμοποιούν για να… καλύψουν το παρμπρίζ, αφού δεν έχουν ξεκολλήσει ούτε ένα από τα παλιά), τέρμα στην ταλαιπωρία στις εφορίες και τις τράπεζες, τέρμα στη χαρτούρα. Αν φτήναιναν κιόλας, θα ήταν πολύ καλύτερα. Αλλά στην Ελλάδα, είναι αμάρτημα να έχει κανείς αυτοκίνητο…
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης είπε ότι το αυτοκόλλητο σήμα θα καταργηθεί και εξήγησε ότι η πληρωμή πλέον των τελών κυκλοφορίας θα γίνεται με την εξής διαδικασία : οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο taxisnet και, πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος τους, θα εκδίδουν έναν κωδικό. Με αυτό τον κωδικό, θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, είτε στην τράπεζα, είτε ηλεκτρονικά. Η απόδειξη που θα παίρνουν θα αντικαθιστά το αυτοκόλλητο σήμα.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το Υπουργείο Οικονομικών θα είναι σε θέση να έχει πλήρη εικόνα για το ποιοι έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας και ποιοι όχι. Η διασταύρωση θα γίνεται από το Κέντρο Πληροφορικής του ΥΠΟΙΚ. Εάν τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν πληρωθεί, το Υπουργείο θα ξεκινάει τις διαδικασίες κατάσχεσης. Γιατί, είπαμε: Έχεις δεν έχεις, τον νταβατζή (τον λέμε και Δημόσιο, Κράτος, Υπουργείο Οικονομικών) θα τον πληρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου