Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012


ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΞΑΝ
Οδηγοί  Προσοχή στα παιδιά!!!

Τα  σχολεία άνοιξαν, οι δρόμοι γέμισαν πάλι παιδιά. Ο κίνδυνος όμως να τραυματισθούν από κάποιο όχημα παραμονεύει  κάθε στιγμή και αποτελεί μόνιμη ανησυχία των γονιών.
Στα Σχολεία τουλάχιστον που λειτουργούν σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία, όπως τα σχολικά συγκροτήματα Ακαδημίας ,Βενετόκλειο και Καζούλειο  , στα  Δημοτικά  στις οδούς Κ.Υδραίου, Β.Ηπείρου, Κωνσταντινουπόλεως, Βενετοκλέων, Ατταβύρου και Κοδριγκτώνος, και στα Γυμνάσια στις οδούς Μ.Πετρίδη, Λεωφ.Λίνδου, Α.Διάκου ,αλλά και  στα σχολεία των μεγάλων  χωριών που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους χρειάζεται  να υπάρχει σχολικός τροχονόμος κατά την προσέλευση –αποχώρηση των παιδιών ή Δημοτικός αστυνομικός .
Οι γονείς πρέπει να πιέσουν τους Δ/ντές των Σχολείων ,τις σχολικές επιτροπές και τους υπεύθυνους του Δήμου ώστε να οριστεί κάποιος που να ρυθμίζει την κυκλοφορία. Παράλληλα μπορούν –τηρώντας τις σχετικές διαδικασίες -να ζητήσουν να τοποθετηθούν έξω από τα σχολεία τα γνωστά «σαμαράκια» μαζί με κατάλληλες προειδοποιητικές πινακίδες που να ανακόπτουν την ταχύτητα των οδηγών και να τους καθιστούν προσεκτικούς.
Να ζητήσουν επίσης-στην αρχή της σχολικής χρονιάς- να γίνει στο σχολείο τους ένα τουλάχιστον μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής από την Τροχαία-Δημοτική Αστυνομία.
Κυρίως όμως θα πρέπει να εκπαιδεύσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και να τηρούν καθημερινά και πάντα με προσοχή τους κανόνες κυκλοφορίας τους είτε ως πεζοί ,είτε ως οδηγοί ποδηλάτων ή μοτοποδηλάτων , είτε ακόμα ως συνεπιβάτες σε δίκυκλα ή αυτοκίνητα κυρίως ως προς την χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας.
Τέλος η Τροχαία θα πρέπει να ενεργήσει αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα σχολικά λεωφορεία ώστε να αποτραπεί η μεταφορά μαθητών από λεωφορεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτεί η νομοθεσία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου