Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012



{Επιστολή αναγνώστη μας}
Αρκετό καιρό τώρα με απασχολεί ένα θέμα και σαφώς με βασανίζει η απάντηση και η λύση του, αφού αναμφίβολα είναι οικονομικό θέμα, που στις μέρες μας κατάντησε πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Τα έσοδα της οικογένειας λιγοστεύουν ενώ τα πάσης φύσεως έξοδα γίνονται όλο και περισσότερα , αναγκαστικά και αναπόφευκτα.
Έχω ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο 1400 κε ηλικίας 25 ετών. Είναι λογικό να έχει παρουσιάσει αρκετά προβλήματα με τα 240.000 χιλιόμετρα που δείχνει ο μετρητής του. Θεώρησα δε λογικό, για να μην κινδυνέψω να μείνω κάποια μέρα ξαφνικά χωρίς αυτοκίνητο, να αγοράσω κι ένα δεύτερο. Πήρα λοιπόν ένα καινούργιο αυτοκίνητο 1400 κε αλλά κατώτερης κατηγορίας. Η σιγουριά του καινούργιου όμως για τις ανάγκες της οικογένειας και μόνο είναι αρκετή. Πλήρωσα τα Χριστούγεννα τα Τέλη Κυκλοφορίας (για το παλαιό 350 ευρώ και για το καινούργιο 152 ευρώ Πλήρωσα την Ασφάλεια του παλαιού αυτοκινήτου (370 ευρώ) και έπρεπε να πληρώσω και άλλα 370 ευρώ και για την ασφάλεια του καινούργιου.
Τα οικονομικά της οικογένειας όμως ,δεν είναι πια και τόσο καλά, λόγω των περικοπών στους μισθούς μας  και των διάφορων χαρατσιών. Αναγκάζομαι λοιπόν να μην πληρώσω την ασφάλεια του καινούργιου αυτοκινήτου (για να κερδίσω έστω τα 370 ευρώ). Έτσι το έχω παροπλισμένο στο υπόστεγο και κυκλοφορώ με το παλιό.
Δεν με ενοχλεί και δεν με πειράζει πέρα από κάποιες γκρίνιες της υπόλοιπης οικογένειας. Αν τα δρομολόγια και οι μετακινήσεις μας είναι αστικές, ειλικρινά δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Αν όμως θέλουμε να κάνουμε ένα ταξίδι πέρα από τη πόλη μας ή να έχει αναγκαστικά και νυχτερινές διαδρομές τότε το πρόβλημα γίνεται και μεγάλο και σημαντικό. Εκεί το καινούργιο μας αυτοκίνητο είναι απαραίτητο. Όμως παραμένει σκεπασμένο στο υπόστεγο από την αδυναμία αγοράς του ετήσιου Ασφαλιστικού Συμβολαίου. Αφού ο οδηγός είμαι ο ίδιος και για τα δύο αυτοκίνητα ;Αφού το ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ είναι το ίδιο και για τα δυο αυτοκίνητα ;
Γιατί οι Ασφαλιστικές Εταιρίες ασφαλίζουν το ΟΧΗΜΑ και όχι το ΔΙΠΛΩΜΑ;
Εξ άλλου τις ζημίες δεν τις προκαλεί το ΟΧΗΜΑ αλλά το….. ΔΙΠΛΩΜΑ. Ο οδηγός δηλαδή. Ζητείται απάντηση.

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου