Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012


1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ


Σε μάστιγα εξελίσσεται το φαινόμενο με τα ανασφάλιστα ΙΧ που κυκλοφορούν στους δρόμους ενώ οι εκτιμήσεις στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς κάνουν λόγο για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.
Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της Τροχαίας η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων που εμπλέκονται ανασφάλιστα οχήματα και έχουν καταγγελθεί στις κατά τόπους υπηρεσίες αγγίζει το 25% ενώ σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί πως στα περισσότερα ατυχήματα με υλικές ζημιές η τροχαία δεν καταγράφει τα περιστατικά καθώς οι οδηγοί τα “βρίσκουν” μεταξύ τους...
Ωστόσο η κατάσταση αναμένεται να χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο καθώς τόσο τα χαράτσια όσο και οι μειώσεις μισθών των εργαζομένων δεν αρκούν πλέον για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και η ασφάλεια του ΙΧ θεωρείται από πολλούς πολυτέλεια.
Αν βέβαια επιβεβαιωθούν οι φήμες πως τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν κατά 10% τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί τι πρόκειται να γίνει στην αγορά.
Μάλιστα σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς το κόστος της αύξησης της αποζημίωσης στο 1 εκατ. ευρώ ανά θύμα για τις σωματικές βλάβες και σε αντίστοιχο ποσό για κάθε ατύχημα με υλικές ζημιές που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Οδηγία αναμένεται να μετακυληθεί στους καταναλωτές καθώς οι εταιρείες του κλάδου εξαιτίας της τεράστιας πτώσης του τζίρου που καταγράφουν σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αντέξουν ακόμη μία επιβάρυνση.
Πάντως σύμφωνα με στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου σήμερα κυκλοφορούν περίπου 1,5 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα και ελπίζουν να μην φθάσουν στα 2,5 εκατ. οχήματα που είναι σήμερα τα οχήματα δεν περνούν από τον τακτικό Τεχνικό Ελεγχο (ΚΤΕΟ).
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου