Κυριακή 8 Ιουλίου 2012


Πόσο και πως οι ασφαλιστικές μείωσαν τις τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτου;
Από τις αρχές του έτους και μέσα στο πρώτο εξάμηνο οι ασφαλιστικές εταιρίες με πρωταγωνιστές και τους πολυεθνικούς και τραπεζικούς ασφαλιστικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προχώρησαν σε διαμόρφωση μειωμένων τιμολογίων στις ασφάλειες αυτοκινήτου.
Κύρια αιτία αυτής της πολιτικής η οικονομική κρίση και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός για μερίδια της αγοράς του κλάδου αυτοκινήτου , που αν και μειώθηκε ο στόλος των ασφαλισμένων αυτοκινήτων, συνεχίζει να είναι κινητήριος μοχλός της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα.
Μάλιστα αυτή η αναγκαία, όπως συνολικά για την οικονομία λόγω της κρίσης και της ύφεσης , στροφή των εταιριών στην ασφάλιση αυτοκινήτου, με μειωμένα τιμολόγια ,ήρθε παράλληλα με την τελευταία αναπροσαρμογή στα κατώτατα όρια υποχρεωτικής κάλυψης , με κοινοτική οδηγία.
Συγκεκριμένα από 1-6-2012 βάσει του Ν. 3746/16.02.2009, ισχύουν νέα κατώτερα όρια ασφάλισης Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων, που διαμορφώνονται για Σωματικές Βλάβες ανά θύμα € 1.000.000. και για Υλικές Ζημίες ανά ατύχημα € 1.000.000.
Αν και αυτό συνεπάγεται επιπλέον κόστος για τις εταιρίες στις αποζημιώσεις, με κύριο «όπλο» την παραμετροποίηση οι ασφαλιστικές εταιρίες συγκράτησαν ή μείωσαν τα τιμολόγια τους στις ασφάλειες αυτοκινήτου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου