Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

                Τι πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο;
Η προετοιμασία για μια άσχημη κατάσταση όταν είμαστε στον δρόμο δεν έχει να κάνει με πρόστιμα και με τον ΚΟΚ , έχει να κάνει με την κοινή λογική, τις συνθήκες που περιμένουμε, τα χιλιόμετρα που κάνουμε, το είδος των δρόμων που κινούμαστε, τον τύπο και την παλαιότητα του οχήματός μας, αλλά κυρίως την γενική μας διάθεση να ασχοληθούμε και να λύσουμε το πρόβλημα.
Ας ξεκινήσουμε από τα απαραίτητα ήτοι φαρμακείο, τρίγωνο και πυροσβεστήρα.
Ο πυροσβεστήρας πρέπει να είναι 3 κιλών ξηράς κόνεως ή άλλου τύπου αντίστοιχης κατασβεστικής ικανότητας, με μανόμετρο για να ελέγχουμε την κατάστασή του. Τον τοποθετούμε κοντά στον οδηγό ,στην βάση του καθίσματος ή στον πλαϊνό μαρσπιέ του οδηγού ή του συνοδηγού.  
Tο σωστό φαρμακείο είναι πολύ απαραίτητο. Τα τυπικά φαρμακεία του εμπορίου περιλαμβάνουν τα ελάχιστα .Πρέπει να ορίσετε μόνοι σας τι σας χρειάζεται, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα φαρμακευτικά προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης, έχουν προδιαγραφές αποθήκευσης (συνήθως μέχρι 25 βαθμούς ) που δεν έχουν καμιά σχέση με το καυτό πορτμπαγκάζ μας, ενώ χρειάζονται και περιοδικό έλεγχο.Προτιμήστε επιπλέον από το απλό βαμβάκι με το ιώδιο, ένα καλύτερο απολυμαντικό (betadin), μεγάλες συσκευασμένες γάζες, επιδέσμους και λευκοπλάστ που μπορεί να δέσουν μια μεγάλη πληγή. Ακόμα, 1-2 ζευγάρια ιατρικά γάντια, 1-2 σύρριγες, αποστειρωμένες χειρουργικές λεπίδες, μία μάσκα για τεχνητή αναπνοή, αυτοκόλλητα ράμματα, ενώ ένας στιγμιαίος πάγος είναι πολύ χρήσιμος για χτυπημένες αρθρώσεις.
           Εκτός από τα απαραίτητα από τον ΚΟΚ τι άλλο χρειαζόμαστε;
-Για τον χειμώνα, αλυσίδες, αντιπαγωτικό κλειδαριών, καθαριστικό υγρό για τον πάγο. Ένα ζευγάρι λεπτά μάλλινα γάντια και ένα ζευγάρι γάντια κουζίνας (μεγαλύτερο μέγεθος) για να φορεθούν από πάνω από τα μάλλινα. Βολεύουν στην καλή αφή και στην αποφυγή κρυοπαγημάτων όταν βάζουμε-βγάζουμε αλυσίδες.
-Αν κινούμαστε συχνά σε παγωμένα -λασπωμένα μέρη, ένα πτυσσόμενο φτυάρι.
Λίγα βασικά εργαλεία (πένσα, κοφτάκι, κλειδιά, κατσαβίδια). Ένα κομμάτι μέτριο καλώδιο και μονωτική ταινία. Ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι 12 volts.
-Καλώδια μπαταρίας καλής ποιότητας (χοντρά).
-Έξτρα ασφάλειες - εξτρά τυπικά ρελέ (ανεμιστήρα - αντλίας βενζίνης).
-Σωλήνα για βενζίνη-Φακό- Φωσφορίζων γιλέκο.
-Σφραγιστικό αφρού για λάστιχα ή κομπρεσέρ αέρα σε συνδυασμό με σετ επισκευής ελαστικού.
-Άγκιστρο ρυμούλκησης.-Πτυσσόμενο τάκο ακινητοποίησης.
-Ξύλινο τακάκι για τον γρύλλο για σαθρό υπέδαφος.
-Ένα σετ μπουζί - μπουζόκλειδο. Πολύ βολικά για μπουκωμένη μηχανή.
-Αν κάτι χαλάει συχνά, ένα ανταλλακτικό του και τα εργαλεία να το αλλάξετε
Κάποια από τα παραπάνω μπορούμε να τα βάλουμε και στον χώρο της ρεζέρβας, ενώ τα υπόλοιπα σε ένα μικρό σακίδιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου