Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Άρθρο από την εφημερίδα "Οδηγώ"

Έλληνες οδηγοί- Οι Καλύτεροι του κόσμου
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι Έλληνες οδηγοί είναι μια παρεξηγημένη ομάδα ανθρώπων. Άσχετα με το τι λένε οι κουτό-φραγκοι και οι ενδελεχείς έρευνες που διεξάγουν, οι Έλληνες είναι οι Κορυφαίοι Οδηγοί στον Κόσμο και οι πλέον ικανοί!
Πείτε μου εσείς που διαβάζετε αυτό το κείμενο, πόσοι "ξένοι" οδηγοί μπορούν να κάνουν έστω κι ένα από τα παρακάτω:
- Να οδηγούν με το αριστερό χέρι κρεμασμένο έξω από το παράθυρο και με το δεξί να: κρατάνε το τιμόνι, να αλλάζουν ταχύτητες, ταυτόχρονα να μιλάνε στο κινητό, να πίνουν φραπέ, να στρίβουν τσιγάρο, να ασχολούνται με το στερεοφωνικό και ενίοτε να βάζουν χέρι και στην γκόμενα που αναμασάει την τσίχλα της σαν αγελάδα...
Αν - λέμε αν - τύχει και το κακό συναπάντημα με τον εξ' ευωνύμων επερχόμενο οδηγό που έκανε το λάθος να προσπεράσει τον Οδηγάρα, τότε αυτός (ο Οδηγάρας) κάνει χρήση της αριστερής ταλαντευόμενης χείρας του, είτε για να σχηματίσει την γνωστή γροθιά αναπαριστώντας την γνωστή παλινδρομική κίνηση επί κάθετου άξονος, είτε για να σχηματίσει την γνωστή εις άπαντες τους Έλληνες "μούτζα"!
- Να αγνοούν παραδειγματικά τα κόκκινα φανάρια, τα ΣΤΟΠ, τα φλας και ολόκληρο τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και εντούτοις να καταφέρνουν να επιζούν. Βέβαια, σε αντίθεση με τους ξένους οδηγούς, οι Έλληνες σκοτώνονται πιο συχνά, αλλά ακόμα και αυτό το κάνουν ηρωικά! Έχετε δει ξένο να βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα σε εθνική οδό και να αντιμετωπίζει εκατοντάδες επερχόμενα αυτοκίνητα; Όχι... Μόνο ο Έλληνας το μπορεί και γι' αυτό του αξίζει βραβείο ανδρείας έστω και μετά θάνατο!
- Να πηγαίνουν στο χωριό τους κουβαλώντας το μισό σπίτι, τα τρία παιδιά, γυναίκα και πεθερικά; Αυτό είναι κάτι που δεν θα το κάνει κανένας ξένος... Οι ξένοι είναι ανίκανοι σαν οδηγοί. Μόνο οι Έλληνες μπορούν και κάνουν έξι διαδρομές σε μια! Ο ξένος θα πήγαινε τα πράγματα, θα γύριζε, θα έπαιρνε γυναίκα και παιδιά, θα ξαναγύριζε και θα ξαναπήγαινε με τα πεθερικά! Αποτέλεσμα; Χάσιμο χρόνου και πολλά έξοδα, κάτι που ο Έλληνας οδηγός το έχει λύσει!
- Ο ξένος πριν αγοράσει αυτοκίνητο μετράει πόσα παιδιά έχει, ζυγίζει την γυναίκα του και τον σκύλο του, παίρνει μεζούρα και υπολογίζει όγκο αποσκευών, βγάζει κομπιουτεράκι και υπολογίζει μέση κατανάλωση και ετήσια έξοδα συντήρησης...δηλαδή...με δύο λόγια του βγαίνει η πίστη μέχρι να αποφασίσει. Κι όταν έχει πάρει την τελική του απόφαση, το πιθανότερο είναι ότι έχει αλλάξει το μοντέλο που ήθελε!
Ο Έλληνας τι κάνει; Κοζάρει το μοντέλο, ρωτάει πόσο κάνει (όσο ακριβότερο τόσο καλύτερο), ρωτάει πόσο πιάνει (τελικιάζει), παίρνει την γκόμενα να την ρωτήσει σε τι χρώμα το προτιμάει, αυτή του λέει ότι να είναι αρκεί να είναι δίπορτο, διθέσιο και κάμπριο, παίρνει επιτόπου ένα δάνειο και το αγοράζει! Κι αν έρθει η στιγμή να πάει στο χωριό με την οικογένεια...ε...να τα ξαναλέμε; Έχει την ικανότητα να τα χωρέσει όλα...Νομίζω ότι τα παραπάνω είναι αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου