Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αυτοκίνητα - σκοτώστρες στους ελληνικούς δρόμους
Χιλιάδες επικίνδυνα ΙΧ κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους της χώρας καθώς οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης να τα συντηρήσουν ή αναβάλουν τα προγραμματισμένα σέρβις για τουλάχιστον 6 μήνες.
Όπως καταγγέλλουν οι μηχανικοί αυτοκινήτων, οι καταναλωτές θεωρούν πλέον πολυτέλεια ένα πλήρες σέρβις που κοστίζει τουλάχιστον 200 ευρώ για ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού, πόσο μάλλον όταν θα τους ζητηθεί να αντικαταστήσουν ένα σπασμένο αμορτισέρ, ή τα φθαρμένα τακάκια ή ακόμη και τον κατεστραμμένο καταλύτη.
Τουλάχιστον το 20% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους δεν έχουν περάσει περιοδικό έλεγχο από τα ΚΤΕΟ γιατί οι ιδιοκτήτες τους γνωρίζουν ότι δεν είναι κατάλληλα, άρα και επικίνδυνα για την πρόκληση ατυχήματος,.
Αποτέλεσμα της αδυναμίας των ιδιοκτητών να συντηρήσουν τα αυτοκίνητά  τους είναι η σημαντική πτώση που παρατηρείται στον κλάδο των συνεργείων. Κάποιο κάνουν λόγο για πτώση την τελευταία διετία που ξεπερνά το 50% και θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες μηχανικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που παρουσιάζουν μεγάλη ζημιά περίπου στα 1000 ευρώ δεν προχωρά στην επισκευή τους καθώς αδυνατεί να τα καταβάλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου