Κυριακή 13 Μαΐου 2012


ΒΟ ανταγωνισμός και η οικονομική κρίση

πυροδοτούν τον τιμολογιακό πόλεμο


Με μειώσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων απαντούν οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στην οικονομική κρίση, αλλά και στον έντονο ανταγωνισμό που αναπτύσσεται στον κλάδο μετά την υποχώρηση των εργασιών και την αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων. Οι μειώσεις που ξεκινούν από 5%, γίνονται είτε απευθείας στα υφιστάμενα πακέτα, είτε μέσω της προώθησης νέων ασφαλιστικών πακέτων που ενσωματώνουν εκπτώσεις που φθάνουν έως και το 20%.

Συμβουλές ειδικών για να μην την πατήσετε
Τον τελευταίο καιρό με δεδομένη την οικονομική κρίση εκατοντάδες οδηγοί Ι.Χ. δεν έχουν να πληρώσουν την ασφάλιση των αυτοκινήτων τους με αποτέλεσμα στους δρόμους της χώρας να κυκλοφορούν πάρα πολλά ανασφάλιστα οχήματα.
Τι πρέπει να κάνετε όμως στην περίπτωση που τρακάρετε με ένα τέτοιο όχημα; Σε περίπτωση που σας συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρέπει να ανταλλάξετε μόνο τα στοιχεία σας με τον άλλο οδηγό, ακόμη και αν παραδεχτεί ότι φταίει.
Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζετε ότι στην περίπτωση που έχει λήξει η ασφάλισή του για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, υποχρεούστε να καλέσετε την Τροχαία ώστε να καταγραφεί το περιστατικό. Σε περίπτωση που δεν το κάνετε, η ασφαλιστική εταιρεία σας δεν θα σας καλύψει τη ζημιά
Γι’ αυτό καλό είναι να καλέσετε την υπηρεσία Φροντίδας Ατυχήματος της ασφάλειάς σας, μέσω της οποίας, έρχεται στο χώρο του συμβάντος ειδικευμένος τεχνικός που θα κάνει ότι χρειάζεστε για να εξασφαλίσετε την αποζημίωσή σας.
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε εάν για τη «Φροντίδα Ατυχήματος» πρέπει να πληρώσετε κάποιο επιπλέον ποσό, συνήθως υπάρχει μέσα στο συμβόλαιο αλλά κάποιοι οδηγοί δεν την χρησιμοποιούν γιατί δεν τη γνωρίζουν.
Και να θυμάστε ότι σε περίπτωση που τρακάρετε με ανασφάλιστο, πρέπει το συμβόλαιό σας να γράφει ως παροχή: ζημιά από ανασφάλιστο οδηγό για να σας αποζημιώσει η εταιρεία σας, η οποία στη συνέχεια θα στραφεί κατά του παραβάτη.

                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου